Знавець сучасної української термінології.

Автор(и)

  • A.P. Zahnitko Донецький національний університет

Анотація

Термінологія в сучасному просторі лінгвістичної науки перебуває на передньому краї, тому що поповнення її складу є найбільш інтенсивним: щосекунди з‘являються нові слова та словосполуки на позначення новітніх явищ, понять, приладів, процесів та ін. Сьогодні можна говори про спеціальну мову як вияв сукупності спеціальних та штучних знаків, які використовуються в науці, мистецтві та технології. 

Висловлене вияскравлює, наскільки компетентною та досвідченою має бути особистість науковця, щоб працювати в термінологічній сфері на відповідному рівні. І ще одне... Термінологія вимагає активної співпраці фахівців різних галузей знань – від власне лінгвістичних до суто професійних. Лінгвіст у цьому разі повинен володіти не лише власне лексикографічним виміром умінь і навичок, а й відчувати душу термінологічного слова, його статус та функційне навантаження у відповідній науковій сфері. Таким відданим термінологічній праці є талановита дослідниця професор Л.О. Симоненко, яка пов‘язала все своє життя з цією відповідальною ділянкою наукової діяльності.

Біографія автора

A.P. Zahnitko, Донецький національний університет

доктор філологічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, завідувач кафедри загального та прикладного мовознавства і слов‘янської філології

##submission.downloads##

Номер

Розділ

РОЗДІЛ VІІІ. Ювілеї: розповіді про відомих людей